Lejrskole

I skoleåret 2017/18 vil alle skolens elever atter komme på lejrskole. Begynder til 6. klasse skal afsted med to overnatninger i uge 19, 7.-10. klasse skal afsted med fire overnatninger i uge 36.

Fra 0.-6. klasse er eleverne indkvarteret i spejderlejre eller lign. et sted i Jylland. På lejrskolen har hver elev en makker. De største elever bliver parret med de mindste og får til opgave at hjælpe dem, f.eks. med at smøre madpakke og huske deres ting. Her kommer eleverne for alvor sammen på tværs af klasserne og vi oplever, at eleverne udvikler sig rigtig meget personligt og socialt.

7.-10. klasse skal på udlandstur. Det er klasselæreren der bestemmer destinationen. Det er derfor altid spændende hvor turen går hen, og hvor sproget virkelig kommer i brug. I år gik de til Prag for alle i 7.-10. klasse, og sidste år gik de til København for 7. klasse (næsten også udlandet) samt Edinburgh for 8.-10. klasse.

Lejrskoleturene er et meget vigtigt element i Vokslev Friskoles udvikling af elevernes selvværd, forståelse for fællesskab og for den verden, der omgiver os.